duminică, 24 august 2014

Faust de Purcărete - o piesă de teatru din altă lume

Știam despre Faust două lucruri:
1. Că este scris de Goethe
2. Că este un must do! Prietena mea Laura, care trebuia să fie cu noi la SibFest în Sibiu, l-a văzut cu un an în urmă, mi l-a povestit în mare, așa că mi-am propus să-l vedem și noi.

Și uite așa am ajuns ca pentru FITS 2014 primele bilete cumpărate să fie cele la Faust! Le-am cumpărat și după aceea ne-am linistit, și până cu o săptămână înainte de FITS nu aveam nici un alt bilet. Deci cam o lună, tot ce a contat a fost faptul că avem bilete la Faust. Dar  ne-am dat seama că Festivalul e mai mult decât Faust, și ne-am cumpărat bilete și la alte piese, deși dacă ar fi fost doar acesta piesă și de toate celelalte nu am fi știut/aflat/mers tot mi s-ar fi părut cel mai tare Festival de Teatru organizat în Romania.

Se ține în Hala Balanța din Sibiu (doar acolo), o fostă hală industrială (nu îi știu istoria, după o căutare pe Google nu găsesc decât locație pentru Faust), care a fost adaptată perfect pentru punerea în scenă a acestei piese. Este cel mai mare spațiu în care am văzut o piesă de teatru. Ca să vă dați seama de mărimea ei, la un moment dat toți spectatorii au fost direcționați undeva după scena, unde se stătea în picioare și am asistat la o scenă gen Noaptea Valpurgiei.
Mai pot spune câte ceva de Ofelia Popii, care a jucat rolul Mefisto memorabil, fiind însărcinată la acel moment în 4-5 luni. Informația asta am aflat-o la o zi după spectacol, de la o prietena, și ne gandeam ce copil va ieși din ea :). Totodata respectul meu față de cum a jucat a fost cu atât mai mare.
Nu vă pot povesti Faust în acest articol, Faust e de văzut, nu de povestit. 
Îl puteți vedea luni, 25/08/2014, ora 20.00 la TVR2. Este de neratat!!!
Dr. Faust

Mefisto


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu