duminică, 17 august 2014

Ziua Porților Deschise în Portul Militar Constanta

Weekendul trecut 9-10 august, nu aveam nimic în plan, știam ce evenimente sunt, mai exact Ziua Porților Deschise în Portul Militar, dar nu aveam nici o tragere de inimă să merg. Am mai mers de două ori, când se ținea în aceeași zi cu Ziua Marinei, pe 15 August, și era extrem de aglomerat, și dacă mai adaugi și căldura aferentă mijlocului verii, este o combinație nu prea reușită.

Am decis totuși să încercăm, nu aveam nimic de pierdut și m-am gândit că e posibil să nu fie așa aglomerat. Nu a fost chiar așa, era aglomerat, dar anul ăsta evenimentul a fost mult mai bine organizat. Pe fiecare vas te întâmpina un membru al echipajului, care aștepta să se formeze un grup de maxim 10-15 persoane, după care îți făcea un tur al navei, răspundea la întrebări, ca un ghid personal. Ce să spun, they had me from: ''Bine ați venit la Bordul Navei .... ''

Un alt motiv pentru care am decis să mergem a fost Submarinul Delfinul, așa că ne-am așezat la coadă, iar un membru al echipajului a venit și ne-a dat câteva sfaturi: dacă doream să îl vizităm doar pe dinafară, nu trebuia să stăm la rând, dacă dorim să intrăm, și toată lumea vroia, să nu avem genți mari, voluminoase, fără poze iar dacă sunt oameni care suferă de claustrofobie, un submarin nu e chiar locul potrivit.

Am avut noroc să beneficiem de un tur extins și foarte plăcut oferit de un membru al echipajului pe care îl știam, și care ne-a văzut în rând, și după ce ne-am lăsat bagajele ne-a preluat el. Am văzut cabina căpitanului, ale echipajelor, am fost în comandă, ne-am uitat la oamenii de afara printr-un periscop (a fost cea mai tare chestie), ne-a spus de ce nu mai merge, pentru că nu mai are baterii, și statul român nu are bani să cumpere altele. Echipajul are 52 oameni, inițial mi s-au părut puțini, dar după ce am văzut ce spații mici sunt acolo, deja parcă erau prea mulți.

După submarinul Delfinul, am urcat repede pe Regele Ferdinand, pe care însă nu l-am vizitat pentru ca pe Regina Maria, era o altă cunoștință, comună cu a prietenei cu care eram :), și uite așa am vizitat și Regina Maria, nava închisă publicului în acea perioadă, deoarece a fost lăsată pentru protocol.

Evenimentul a fost foarte foarte bine organizat și poate mă repet, dar a ieșit atât de bine pentru că nu a mai fost în aceeași zi cu Ziua Marinei; în plus toată săptămâna cei la de la Forțele Navale au avut evenimente de tot felul, ateliere, scufundări, expoziții.

Felicitări încă odată!

Pe toate navele era trecută sintagma Onoare și PatrieÎndemnare în a combina diverse feluri de noduri marinărești


Dăm alarma sau nu?


Pe cine luăm în vizor?


Ieșirea din Submarinul Delfinul
I shot the Sheriff .....

Submarinul Delfinul, seamănă cu un bot de rechin

Norocul îl favorizează pe cel curajos

Cea mai nouă nava a Politiei de Frontieră/Garda de Costă - construită la Galați


NATOSteagul României pe Regina Maria


Mutăm și noi elicopterul ăsta?

Am închis ziua cu un frumos apus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu