luni, 27 mai 2013

Weekend de binefacere Constanta



Sunt tare bucuroasă, pot să spun că se întâmplă ceva și în Constanța, am observat oricum de ceva vreme că am început să avem și altfel de activități în afară de cluburi, fashion festivals, primar omniprezent la tot ce ține de evenimente de clubbing.

Cele trei evenimente despre care o să vorbesc, este adevărat, sunt la bază evenimente filantropice, cu un scop mai mult decât nobil, copii, dar au fost gândite astfel încât să ajuți și să te simți și bine. Da, prin faptul ca ajuți ar trebui oricum să iți aducă și sentimentul de bine, dar cel puțin prin evenimentul de vineri, am făcut și ceva nou.

Mai exact vineri seara pe plaja Modern s-a organizat un eveniment ce se numea “Lumina pentru Cristian”. O campanie de care am aflat de pe Facebook, de la o prietena care mi-a trimis o invitație, organizata de Crucea Rosie Constanta și Mamici Constănțene. Am aruncat un ochi, și mi s-a părut interesant, am dat join pe loc, chiar am invitat și eu mai departe. În ce consta de fapt: în lansarea de lampioane de pe plaja Modern, iar banii strânsi din vânzarea lampioanelor erau folositi pentru operația de care are nevoie Cristian. Un lampion costa 10 lei și cei care puteau dona mai mult, erau invitați să o facă, am facut-o și noi, fiecare cum a putut dealtfel.

Prietena noastră ne-a rugat să ne luăm lampioane roz, fiindcă fetița ei, Maria, de aproape 4 ani, este în perioada roz, totul e roz și roz este lumea toată, și sperăm să ramână așa și când va fi mare, cel puțin la nivel spiritual. Baiețelul ei, Sorin, de aproape 2 ani, era efectiv fascinat de lampioanele lansate și fascinant pentru noi, care până atunci nu l-am auzit spunând ceva și acum era numai cu Mami în guriță și cu mâinile pe sus arătând spre lampioane.

Sorinache






Adevărul e că erau o grămada de copii și bravo părinților că s-au încumetat să îi ia cu ei, având în vedere că mai devreme avusesem parte de o furtună serioasă și nisipul era ud, batea și vantul puțin, dar per total jos pe plaja era ok.

M-a bucurat iarași foarte mult vestea ca s-au strâns in jur de 15.000 lei, bani din păcate insuficienți pentru operația lui Cristian, dar care reprezintă un ajutor, și un ajutor este binevenit oricât de mic ar fi.

A fost frumos, foarte frumos, era prima dată cand aprindeam lampioane, am mai avut o încercare la Love Hunting, dar nu s-a concretizat din cauza vântului. Am avut noroc că am găsit o cutie de chibrituri în mașină, care a fost mai mult decât suficientă, după ce a învățat Mircea să le aprindă, adică după ce am folosit jumătate de cutie pentru 2 lampioane, și cu toții aveam vreo 9.  

Diana, care a mai participat la o lansare de lampioane în Mangalia, în noaptea de Înviere, mi-a spus că atunci nu erau așa de mulți oameni ca ieri, și eram foarte fericită că am venit în număr cât mai mare; cei de la Digi 24 spuneau că peste 1000 de persoane au participat la eveniment.

A fost un eveniment reușit, cu mici probleme organizatorice, nu au avut baterii pentru microfon și prin urmare nu s-a dat un start oficial pentru lansare, nu s-au spus mai multe despre caz, eu una trebuie să recunosc că nu știam multe, am aflat astăzi de la știri, dar per total scopul s-a atins, au reusit să strângă o sumă de bani și să vândă aproape toate lampioanele și nouă să ne aducă în suflet bucurie și pe fețe zâmbete.




Luna la apus








Inimioara








On fire




Un cer de lampioane

Elis si lampionul ei





Lampionul pentru Edi

Luna frumoasa


Luna lunga



Ultimul lampion
 La cel de-al doilea eveniment am ajuns din pură intâmplare, ne plimbam și am văzut cum ies după un gard câteva doamne îmbrăcate tradițional turcește sau tătărește, ne-am întrebat ce o fi cu ele și ne-am aruncat ochii în direcția opusă și am văzut standuri cu steagul Turciei, al Rusiei și al Chinei. Iar mai devreme cat am stat de am savurat un capucino, treceau pe langă noi persoane care cărau mese și la fel ne întrebam ce fac cu ele. Uite ca aflasem, este un târg cu produse alimentare specifice lor: șuberec, pide, baclavale, sarmale și altele al căror nume nu îl știu, dar care arătau demențial, iar scopul era ca prin vânzarea lor să strangă fonduri pentru un Centrul de primire copii în regim de urgenţă, aparţinând de Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului. Au fost foarte bune, nu pot să spun decât că am avut parte de un prânz delicios.
Doamnele de care spuneam mai sus


Chiar cu o seară înainte ne-am amintit cum în Stuttgart am nimerit la un târg organizat cu ocazia zilelor musulmanilor, și ne întrebam de ce nu se organizează așa ceva și la noi, avănd în vedere că comunitățile turco-tătare sunt comunități mari ale Constanței. Era un târg doar cu mâncare, nu foarte mare, și care la cât de gurmanzi sunt românii cu siguranță ar fi avut succes și aici.
Și așa a și avut acest eveniment : când am ajuns noi era deja plin, deși era doar 12.00. După ce am plecat de la ei, amândoi am avut același gând: uite că se organizează și la noi, se face ceva și în Constanța. Când am plecat am dat sfoară în țara, mi-am sunat prietenii turco-tatari :), am sunat-o pe Diana, care mi-a și dat pozele pe care le voi pune mai jos (telefonul meu este temporar indisponibil, dacă aș putea să spun asa, și camera fiind puțin mai mare nu am încă obiceiul să o pun în geanta). Ies din paranteză, dar o sa vorbesc tot despre paranteză, astăzi chiar mi-a părut rău că nu am avut nici o cameră la mine, oricât de mică/mare ar fi fost deoarece ar fi fost utilă pentru că aș fi imortalizat prima plimbarea a mâțului pe plaja, un capuccino cu o inimioara, de fapt o dimineata foarte frumoasă.

Diana a ajuns mai tarziu și după cum veti vedea a prins și ceva din spectacol, mai exact din dansurile specifice fiecarei comunitati.

















Tot sâmbata 25.05.2013, am fost și la un concert Alexandru Tomescu cu celebra vioara Stradivarius, Bach to Basisc, s-a tinut în Catedrala Romano-Catolica ''Sf. Anton de Padova'', a inceput la ora stabilită la ora 20.00, și am ascultat șase sonate de Bach. Banii strânși în urma acestui concert cartabil sunt direcționați pentru fundatia Hope and Homes for Children România, pentru implementarea unor proiecte de restructurare a sistemului de protecţie a copilului, dar şi pentru construirea unor case de tip familial în Sectorul 6 al Capitalei.

Cat despre Alexandru Tomesc, ce pot sa spun: modest, talentat, si bun promotor al muzicii clasice. Bravo!







Sf. Anton cu Bach pe fundal

Alexandru Tomescu, cu minunatul lui talent si vioara


Închei cu gândul că voi mai posta cat mai des detalii despre astfel de evenimente.

Cu mare drag,
Ștef!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu